Charity

Min egyptiske bedstefar Emile, var det mest gavmilde og generøse menneske, jeg nogensinde har hørt om. Han sagde altid, at der var mennesker, der havde meget mindre end ham, og mennesker der ikke havde det godt. Han brugte derfor den smule, der var tilovers derhjemme, på de syge og de fattige.

Det har altid gjort stort indtryk på mig, at høre historierne om, hvor meget han gjorde for dem, der ikke havde så meget at gøre godt med.

Han havde, blev der fortalt, altid lommerne fulde af parfume til mændene, Eau de cologne som det hed, og så cigaretter – og det selvom han slet ikke selv røg.

Når han så mødte nogle på gaden, han tænkte kunne trænge til lidt opmuntring, så gav han dem enten cigaretter, eller bad dem holde hænderne frem for sig, og så hældte han lidt Eau de cologne ud i deres hænder, som de kunne ”klappe” på ansigtet, som mænd tit gjorde i gamle dage ☺ Han sagde, at smilet på deres glade ansigter, var betaling nok i sig selv.

Jeg tror, jeg har arvet min bedstefars ønske om, at hjælpe andre, og jeg har prøvet at hjælpe så meget jeg kunne, siden jeg var lille. Senere, som voksen, er jeg blevet ambassadør i forskellige organisationer, hvor min vigtigste rolle er, at skabe opmærksomhed omkring organisationernes forskellige mærkesager.

Charity eller hjælpearbejde som det hedder på dansk, er så stor en del af mit liv, og det vil jeg selvfølgelig rigtig gerne give videre til den yngre generation. Jeg tror nemlig på, at hvis vi lærer at give og dele som små, så er det det, vi giver videre som voksne. Jeg har derfor valgt 3 organisationer, der alle hjælper og gør noget godt i forhold til børn.

Mit store ønske er, at der kommer en snak i gang mellem barn og voksen om det at give, og hvad de respektive organisationer står for.Barnet kan derefter, hvis det har lyst, vælge hvilken organisation det ønsker, at Monique’s Verden skal donere penge til, ved at sætte et kryds i den respektive kasse. Jeg donerer herefter en %-del af overskuddet til den organisation, der har fået flest stemmer, eller måske endda dem alle tre ☺

Donationen vil blive overrakt en gang om året. Donations overrækkelsen vil kunne følges på facebook.com/moniquesverden

Sammen kan vi nemlig gøre en forskel.

1000 tak ❤️

Hvem synes du Monique skal støtte?

19 timer siden

Monique's Verden

Så har vi været ude og køre i bus i går, det var altså sjovt👍🎈🎉😀
Rigtig god lørdag til dig🙏🌷
... Se mereSe mindre

Se opslag
·Del

2 dage siden

Monique's Verden

Se hvad vi fandt på vejen. En lille delfin uden vand. Der må være en, der savner den rigtig meget 🙏🍀🍀😊👍 ... Se mereSe mindre

Se opslag
·Del

3 dage siden

Monique's Verden

Jeg elsker bøger, og ville af hele min sjæl ønske, at jeg havde gemt alle mine børnebøger fra da jeg var barn.
Jeg har lige været en tur i Stuttgart, for at besøge min fars lillesøster Nina, min dejlige gudmor.
Målet, ud over at hygge mig med hende var, at høre historier, se billeder og ting fra da min far og hende var små, og op i gennem deres liv. De havde nemlig et meget unikt søskende bånd.
Da jeg var barn, fortalte min far mig altid om La Fontaines fabler. Han elskede dem. Små historier om dyr og mennesker og deres relation indbyrdes, alle med en morale man kunne bruge videre i livet.
Jeg elsker de små historier ligeså meget som min far og se lige hvad jeg fandt i min gudmors gemmer, en rigtig gammel La Fontaine bog, som de havde haft, da de var børn i Heliopolis/Cairo.
Jeg bliver helt varm om hjertet, og så glad. Tænk at den har de fået læst historier fra og selv læst op for hinanden. Det er magisk❤️
Jeg ønsker jer alle den bedste dag.
PS: Har du gemt dine børnebøger?
... Se mereSe mindre

Se opslag
·Del

4 dage siden

Monique's Verden

Sådan kan grøntsager også serveres, jeg synes det er så fint. Små mariehøner i tomat på blade af spinat og med små olivenhoveder oven på enten mozzarella eller er halvt æg. Er det ikke bare festligt?
Måske noget man kan lave her i efterårsferien👍😀🍀👏
Bon appetit❤️
... Se mereSe mindre

Se opslag
·Del

5 dage siden

Monique's Verden

Så er græskarret til Halloween købt. Hvor vi bare glæder os, selvom det også er lidt uhyggeligt🎃👻
Rigtig dejlig dag, til jer allesammen💗💗💗
... Se mereSe mindre

Se opslag
·Del